ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – Dr. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΟΥΔΕΛΗΣ

Ο Γεώργιος Δ. Γκουδέλης γεννήθηκε στη Κολωνία της Γερμανίας. Έλαβε όλη τη σχολική εκπαίδευση του στη Θεσσαλονίκη όπου και συνέχισε τις σπουδές του στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι απόφοιτος του Ιατρικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Την ειδικότητά του τη ξεκίνησε στη Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για ένα χρόνο και τη συνέχισε στο Νοσοκομείο Κ.ΑΤ., Α’ Ορθοπαιδική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τον διευθυντή Καθηγητή κο Π.Ν. Σουκάκο για τα επόμενα πέντε έτη. 

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του έλαβε ειδική εκπαίδευση στην επανορθωτική χειρουργική - αρθροπλαστική γόνατος, ισχίου και ώμου, στην αντιμετώπιση καταγμάτων, στην αρθροσκοπική χειρουργική - αθλητικές κακώσεις, στη μικροχειρουργική -χειρουργική άκρας χειρός και στο νοσοκομείο παίδων Πεντέλης στη παιδοορθοπαιδική. 

Μετά το τέλος της ειδικότητας συνεχίζει τις σπουδές του στη Γερμανία, με υποτροφία του Πανεπιστημίου Ruprecht-Karls της Χαϊδελβέργης για ένα έτος, στο “Κέντρο Χειρουργικής Γόνατος, Ποδοκνημικής, Άκρου Ποδός και Αθλητικών κακώσεων στη διεθνούς φήμης ATOS CLINIC, HEIDELBERG GERMANY”, εγκεκριμένο Κέντρο Εκπαίδευσης της ISAKOS (International Society of Arthroscopy Knee Surgery & Orthopaedic Sports Medicine). 

Υπό την επίβλεψη των κορυφαίων καθηγητών της Ορθοπαιδικής Hans Paessler και Hayo Thermann δέχεται εντατική εκπαίδευση στην προηγμένη αρθροσκοπική και επανορθωτική χειρουργική του γόνατος και του άκρου ποδός, στη χειρουργική των αθλητικών κακώσεων, στη μεταμόσχευση μηνίσκου (συνθετικού) και την θεραπεία των βλαβών του αρθρικού χόνδρου με την μεταμόσχευση αυτόλογων χονδροκυττάρων - βλαστοκυττάρων καθώς και την αναγεννητική ιατρική των αρθρώσεων.

Ο εκπαιδευτικός κύκλος στη Γερμανία κλείνει με τη παρακολούθηση και συμμετοχή στη Κλινική ώμου και αγκώνα - σε μείζονες επεμβάσεις αρθροσκοπικής χειρουργικής και αρθροπλαστικής του ώμου - υπό το καθηγητή της Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου του Ανόβερου Peter Habermeyer.

Το 2007 ανακηρύσσεται διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα.

Το 2020 μετά από εντανική εκπαίδευση στο ZIMMER BIOMET INSTITUTE στη Γερμανία, στη ρομποτική χειρουργική του γόνατος, έλαβε την διεθνή πιστοποίηση και θεωρείται ένας εκ των λίγων ειδικών επισήμως αναγνωρισμένων Ορθοπαιδικών εκπαιδευμένων στη ρομποτική αρθροπλαστική ROSA στην Ευρώπη.  To 2022 o Dr. Γεώργιος Γκουδέλης θα αποτελέσει ιδρυτικό μέλος της European Hip Preservation Associates EHPA, κλάδος της European Society of Sports Medicine, Knee Surgery and Arthroscopy ESSKA.

Κατά τη διάρκεια όλων των ετών αυτών ταυτόχρονα πραγματοποιεί ομιλίες σε συνέδρια και σεμινάρια, παρουσιάζει συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις άρθρων στο εξωτερικό και εσωτερικό, καθώς και κεφάλαια σε ιατρικά βιβλία.
Ταξιδεύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο εξωτερικό για τη παρακολούθηση διεθνών συνεδρίων και σεμιναρίων ειδικής εκπαίδευσης (advanced training). 

Η επαφή του με την Κλινική ATOS της Χαϊδελβέργης είναι συνεχής για τη παρακολούθηση των συνεχών εξελίξεων της σύγχρονης Ορθοπαιδικής. 
Τα τελευταία 15 έτη ασχολείται εντατικά με τη επανορθωτική και εξατομικευμένη χειρουργική του γόνατος και του ισχίου και έχει διενεργήσει τις περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις εξατομικευμένης ψηφιακής αρθροπλαστικής του γόνατος PSI στηv Ελλάδα, καθώς και τις περισσότερες επεμβάσεις ALMIS αρθροπλαστικής του ισχίου ελάχιστης επεμβατικότητας στη Βόρειο Ελλάδα με ιδιαίτερη επιτυχία και διεθνή αναγνώριση.

Σήμερα ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Γεώργιος Γκουδέλης ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι ο ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ορθοπαιδικού Ιατρικού Κέντρου ArthroHeal Clinic - Κέντρο Ρομποτικής και Εξατομικευμένης Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Βιολογικών εφαρμογών - στη Καλαμαριά. Συνεργάζεται με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και είναι από τους λίγους ειδικούς που είναι πιστοποιημένος στη ρομποτική Ορθοπαιδική χειρουργική στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες www.goudelis.gr

Dr. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΟΥΔΕΛΗΣ