ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ROSA

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ROSA

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΙΧΜΗΣ 
ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ
ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ

Alternative text

Η ρομποτική τεχνολογία αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση της βαριάς αρθρίτιδας του γόνατος μεγιστοποιώντας την ακρίβεια και την ασφάλεια της χειρουργικής επέμβασης.

cell logo graphic

Η ρομποτική αρθροπλαστική του γόνατος αποτελεί τον άριστο συνδυασμό της ρομποτικής τεχνολογίας αιχμής και της Ορθοπαιδικής χειρουργικής τεχνογνωσίας του εξειδικευμένου Ορθοπαιδικού. Ο μέγιστης ακρίβειας βραχίονας και τα εξελιγμένα ανθρωπομετρικά λογισμικά συστήματα του ρομποτικού ROSA συναντώνται εντός της χειρουργικής αίθουσας με τον πιστοποιημένο και έμπειρο Ορθοπαιδικό Χειρουργό για την άψογη τέλεση της αρθροπλαστικής του γόνατος και την αντιμετώπιση της βαριάς αρθρίτιδας αυτού.

Rosa

ROSA ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ

Το νέο σύστημα ROSA ROBOTICS, αποτελεί το τελευταίο τεχνολογικό επίτευγμα της ρομποτικής τεχνολογίας στον τομέα της Ορθοπαιδικής χειρουργικής για την αντιμετώπιση της βαριάς αρθρίτιδας του γόνατος. Το ρομποτικό σύστημα ROSA υποστηρίζει τον εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό χειρουργό κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης της αρθροπλαστικής του γόνατος παρέχοντας συνεχώς τις εξατομικευμένες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τα εξής στοιχεία:

  • Τον μηχανικό και ανατομικό άξονα του κάτω άκρου,
  • Την ραιβότητα ή την βλαισότητα
  • Τη χαλαρότητα ή τη δυσκαμψία της άρθρωσης
  • Τις ανατομικές ιδιαιτερότητες του γόνατος του ασθενούς
  • Την κατάσταση των μαλακών μορίων της άρθρωσης.
Alternative text

Ο εξειδικευμένος Ορθοπαιδικός χειρουργός λαμβάνοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο καθώς και τρισδιάστατες εικόνες - 3D images - από το σύστημα ROSA ROBOTICS συνεργάζεται με αυτό με τη χρήση του ρομποτικού βραχίονα και τοποθετεί με ακρίβεια τα εμφυτεύματα της αρθροπλαστικής του γόνατος, αντικαθιστώντας την προσβεβλημένη άρθρωση. Η σημασία της σωστής τοποθέτησης των εμφυτευμάτων είναι ιδιαίτερα μεγάλη διότι αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη μακροβιότητα αυτών. Οι παλιότερες γενεές των αρθροπλαστικών δημιουργούσαν τον προβληματισμό για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν με αποτέλεσμα οι “νεότεροι” ασθενείς να αποφεύγουν τη χειρουργική επέμβαση διότι ήθελαν να αποφύγουν το ενδεχόμενο της επανεπέμβασης μετά από λίγα έτη. Το γεγονός αυτό αλλοίωνε τη ποιότητα ζωής των ασθενών περιορίζοντας την κινητικότητά τους, επηρεάζοντας ακόμα και τη ψυχική σφαίρα τους. Η εξέλιξη της υψηλής τεχνολογίας και της ρομποτικής έδωσε τη δυνατότητα στον Ορθοπαιδικό χειρουργό να μπορεί να εκτελέσει τη χειρουργική επέμβαση με ακρίβεια και ασφάλεια.

Alternative text

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΟΝΑΤΟΣ ROSA ΕΙΝΑΙ:

  • Σωστή τοποθέτηση των υλικών της αρθροπλαστικής του γόνατος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανατομικότερη και φυσική αίσθηση της άρθρωσης μετά το χειρουργείο.
  • Ασφάλεια για τον ασθενή λόγω του λιγότερου τραυματισμού των μαλακών μορίων (σύνδεσμοι), το οποίο οφείλεται και την ακριβή γνώση της κατάστασης όλων των ανατομικών δομών του γόνατος.
  • Οι οριακές επεμβάσεις στα μαλακά μόρια (minimal invasive), βοηθούν στην ελάττωση του μετεγχειρητικού πόνου, στη γρηγορότερη κινητοποίηση και ανάρρωση του ασθενούς και επιστροφή στις καθημερινές του δραστηριότητες (παραμονή δύο ημερών στη κλινική και αποκατάσταση FAST TRACK.
  • Στη πιθανή μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των εμφυτευμάτων στο σώμα του ασθενούς (προοπτική 25-30 έτη).
Ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος ROSA
Robotic Knee arthroplasty ROSA
Robotic Knee Arthroplasty ROSA

ROSA ROBOTICS KNEE SYSTEM

Το νέο ρομποτικό σύστημα ROSA ROBOTICS KNEE SYSTEM αποτελεί το παρόν και το μέλλον της ρομποτικής αντικατάστασης της άρθρωσης του γόνατος. Όλο και περισσότερα εξειδικευμένα κέντρα στον κόσμο χρησιμοποιούν την μέθοδο καταγράφοντας είδη την απόλυτη ικανοποίηση των ασθενών. Το ROSA ROBOTICS αποτελεί το πρώτο ρομποτικό σύστημα στη βόρεια Ελλάδα το οποίο χειρίζονται μόνο οι ειδικά πιστοποιημένοι Ορθοπαιδικοί.

Alternative text