Αυτόλογη πρωτεϊνική θεραπεία

Basic Category-Page

ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ 
Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Alternative text

ΓΕΝΙΚΑ

Όταν ο πόνος στην άρθρωση ξεκινήσει είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.  Η αυτόλογη πρωτεϊνική θεραπεία αποτελεί μια καινοτόμο και πρωτοποριακή μέθοδο για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων αλλά και της εξελικτικής διαδικασίας της οστεοαρθρίτιδας - αρθρίτιδα εκφυλιστικής αιτιολογίας.  Ο στόχος της θεραπευτικής αυτής προσέγγισης είναι η αναστολή της διεργασίας της φθοράς του αρθρικού χόνδρου καθώς και στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου και της δυσκαμψίας που προκαλεί η ασθένεια.  Η συλλογή των ειδικών κυττάρων από το αίμα του ασθενούς (αντιφλεγμονώδης κυτοκίνες και αναβολικοί παράγοντες), στόχο έχουν την καταστολή του άλγους και την αναστολή εξέλιξης της οστεοαρθρίτιδας.

αυτόλογη πρωτεϊνική θεραπεία
αυτόλογη πρωτεϊνική θεραπεία
αυτόλογη πρωτεϊνική θεραπεία

ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Η ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΠΡΩΤΕΙΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ?

Το προϊόν του αίματος που συλλέγεται μετά την επεξεργασία περιέχει λευκά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια και πρωτεΐνες του πλάσματος μέσα σε μια μικρή ποσότητα του πλάσματος. Αυτό δεν ξεπερνά τα 3 κυβικά εκατοστά διαλύματος.

Alternative text

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ

Στην άρθρωση που πάσχει από οστεοαρθρίτιδα (ισχίο, γόνατο ώμος, αστράγαλος), υπάρχει ραγδαία αύξηση των κυτοκινών οι οποίες είναι η αιτία για τη φθορά και καταστροφή του αρθρικού χόνδρου και για τη πρόκληση του πόνου. Οι φλεγμονώδεις πρωτεΐνες IL-1 και TNF-a επιτίθονται στον αρθρικό χόνδρο και σταδιακά προκαλούν μόνιμες βλάβες. Ο στόχος της θεραπείας είναι η αναστολή της δράσης τους και η καταστολή της παραγωγής αυτών των επιθετικών πρωτεϊνών ώστε να πάψει να εξελίσσεται η οστεοαρθρίτιδα.

Η αυτόλογη πρωτεϊνική θεραπεία από το αίμα του ασθενούς εισάγει μέσα στην άρθρωση υψηλά επίπεδα των IL-1ra, sIL-1R, sTNF-RI και sTNF-RII τα οποία μπλοκάρουν τις φλεγμονώδεις κυτοκίνες IL-1 και TNF-a και επιβραδύνουν σημαντικά τη εκφύλιση του αρθρικού χόνδρου. Αυτό δημιουργεί κυτταρική ισορροπία στην άρθρωση καθώς και η εισαγωγή των αυξητικών παραγόντων IGF-1 και TGF-β1 προάγουν την υγεία και τη φυσιολογικότερη ομοιόσταση της προσβεβλημένης άρθρωσης.

Alternative text
Alternative text
Alternative text

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η θεραπεία δεν απαιτεί εισαγωγή στην κλινική και η διάρκειά της διαδικασίας δεν ξεπερνά τη μία ώρα.  Λαμβάνονται από τον ασθενή 60cc αίματος από τη φλέβα του άνω άκρου στο οποίο γίνεται ειδική επεξεργασία ώστε να απομονωθούν τα προαναφερθέντα κύτταρα. Το επεξεργασμένο υλικό δεν ξεπερνά τα 3cc το οποίο και εγχέεται στην πάσχουσα άρθρωση. Η έγχυση γίνεται μία φορά τον χρόνο ή τα δύο χρόνια ανάλογα την σοβαρότητα της νόσου.

Autologous protein arthritis treatment
αυτόλογη πρωτεϊνική θεραπεία

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ

Ο ασθενής μετά τις πρώτες δύο εβδομάδες από την έγχυση του αυτόλογου πρωτεϊνικού διαλύματος αρχίζει να αισθάνεται την ανακούφιση των συμπτωμάτων (πόνος, δυσκαμψία), και διαρκεί για ένα ως δύο χρόνια ανάλογα την βαρύτητα της νόσου. Επίσης συστήνεται ο περιορισμός της σωματικής δραστηριότητας για 14 ημέρες μετά την ενέσιμη αγωγή.

Alternative text

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ

  • Σημαντική μείωση του πόνου της άρθρωσης που οφείλεται στην οστεοαρθρίτιδα.
  • Σημαντική βελτίωση της ποιότητας της κίνησης της άρθρωσης.
  • Διέγερση του πολλαπλασιασμού των κυττάρων του αρθρικού χόνδρου.
  • Εμποδίζει την περαιτέρω φθορά του αρθρικού χόνδρου.
  • Επιβραδύνει την εκφυλιστική διεργασία του αρθρικού χόνδρου.
  • Μια μόνο δόση τον χρόνο.

Οι παγκόσμιες κλινικές μελέτες αναφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα με ποσοστό 70% βελτίωση του πόνου για δύο χρόνια μετά από μια δόση αυτόλογου πρωτεϊνικού διαλύματος.

Alternative text